Tips

26 december 2017

Elke vrouw is opzoek naar de best passende maat, kleur en pasvorm. Maar slechts drie op de tien vrouwen dragen de juiste BH-maat. Daarom berekent Webboetiek Yellow de perfecte maat van elke klant. En dit aan de hand van de BH-meter!

1.    Bereken je cupmaat met behulp van een ongespannen lintmeter. Lees de gegevens af (in centimeter) op de borst, ter hoogte van de tepel.

2.    Bereken je omtrekmaat aan de hand van een gespannen lintmeter. Lees de gegevens af (in centimeter) onder de borst, aan de onderkant van de borst.

Meettips

    Hou rekening met de Franse (FRA) en Europese (EUR) maten. Beide maten staan op de prijslabel en duiden dezelfde maat aan, maar hanteren een andere maatbalk of benaming.

De Europese bh-maataanduiding

De Europese bh-maataanduiding is gelijk aan de gemeten gegevens onder de borst.

De Franse bh-maataanduiding

De Franse bh-maataanduiding is gelijk aan de gemeten gegevens onder de borst, opgeteld met het aantal 15.

    Bij sommige dames kunnen de borsten zwaarder aanvoelen gedurende de maandstonden. Daarom is het noodzakelijk om je cup- en omtrekmaat de bereken als je niet ongesteld bent.

5 checkpoints voor een goed, zittende BH

Rugpand 

Méér dan 60% van de BH-steun komt uit het rugpand. Daarom is het van groot belang dat de rugpand perfect zit. Met een mooie, horizontale rug en schouderbladen verkrijg je de best passende maat. Maar als je rugpand omhoog gaat, is je omtrekmaat te groot.

Cups

Om mooie gevulde cups te verkrijgen, moeten de borsten goed zitten. Met een vloeiende lijn tussen de boezem en cup bekom je een prachtig resultaat. Maar als er bovenaan de cup of aan de zijkant borstweefsel uitpuilt, is je cupmaat te klein.

Beugels

Met comfortabele beugels, verkrijg je een goed, zittend gevoel. Ga je beugels na, door aan de zijkant van je beugel te duwen. Maar als de beugels niet gemakkelijk zitten en/of prikken, is je BH-maat te klein of te groot.

Middenstuk

Het middenstuk moet vooraan tussen de beide cups vlak tegen het borstbeen zitten. Maar als het middenstuk kantelt en/of je er een vinger kan tussen steken, zit je BH niet goed.

Schouderbandjes

Méér dan 10% van de BH-steun komt uit de schouderbandjes. Daarom is het van groot belang dat de schouderbandjes perfect zitten. Met twee vingers onder de bandjes verkrijg je de best passende maat. Maar als de schouderbandjes insnijden en/of vallen in de schouder(s), zit je BH niet goed.

Wastips

Lingerie

Webboetiek Yellow adviseert je om de lingerie met de hand te wassen. Om zo de delicate kant en prachtige broderie niet te beschadigen. Gebruik lauw water (maximum 30°C), samen met een beetje wasmiddel. Daarna dompel je de lingerie herhaaldelijk onder. Maar zorg ervoor dat de lingerie in beweging blijft. Ten slotte wring, wrijf of schuur je het artikel niet uit! Spoel met helder, lauw water (maximum 30°C) het lingeristuk tot het wasmiddel volledig is verdwenen.

Daarnaast kan je ook je lingerie wassen met behulp van een wasmachine. Zorg er dan zeker voor dat je je lingerie in een afsluitbaar waszakje zit. Zo kan deze niet beschadigd worden in het apparaat. Daarna vul je de trommel (maximaal 1/3) met andere kleinere artikelen. Vervolgens zet je de wasmachine op een programma met een laag aantal ronden. Kies voor een gepaste temperatuur (30°C) of een cyclus voor delicate was. Ten slotte gebruik je een mild vloeibaar wasmiddel. Maar geen bleekmiddel, wasverzachter of wolwasmiddel. Want dit beschadigd je artikelen!

Achteraf, hang en/of leg je je lingerie op een droogrek. Met behulp van het centrale voorstuk van de BH, droogt je BH egaal. Maar leg en/of steek nooit je artikelen in de droogtrommel of op een warmtebron.

Een eenvoudige uitvoering dat elke keer mag uitgevoerd worden na twee draagdagen.

Tips

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x